Vijesti
petak, 17. lipanj 2011 00:00

Poštovane kolegice i kolege,
Ovu Odluku zajedno sa šifrom (registarskim brojem) koji Vam je dodijelio Hrvatski zavod za javno zdravstvo dostavit ćemo Vam poštanskim putem na Vaše kućne adrese.

Prilog: Odluka Vijeća Komore o izradi pečata

utorak, 14. lipanj 2011 00:00

Hrvatska komora fizioterapeuta permanentno radi na podizanju kvalitete fizioterapijske skrbi i zaštiti fizioterapijske djelatnosti i samog pacijenta kao centra zdravstvene skrbi,  te smo u tom smjeru poslali Prijedlog organizacije jedinica za fizikalnu terapiju u zdravstvenom sustavu RH svim ravnateljima bolnica/ustanova/domova zdravlja te ministru nadležnom za zdravstvo i ravnatelju Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu (dopis u prilogu ispod). Ravnatelj Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, gospodin Renato Mittermayer nam je dostavio očitovanje na isti Prijedlog te isto očitovanje možete pronaći ispod u prilogu.

1. Organizacija jedinica za fizikalnu terapiju u zdravstvenom sustavu RH

2. Očitovanje Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu

srijeda, 01. lipanj 2011 00:00

U Narodnim novinama br. 147/10 objavljena je Nacionalna klasifikacija zanimanja 2010. – NKZ 10. koja je u potpunosti usklađena s Međunarodnom klasifikacijom zanimanja 2008. – ISCO 08.
U prilozima također možete vidjeti Uredbu Komisije i Preporuku kojima je propisana uporaba ove klasifikacije u statističkim istraživanjima koja se odnose na društvene statistike, a u nastavku teksta prijevod opisa skupine 2264 Fizioterapeuti/fizioterapeutkinje.

Više...

Vijesti
utorak, 31. svibanj 2011 00:00

U linku pod „Obavijest za članstvo“ od sada je rezervirano samo za članove Komore te možete pristupiti istom linku samo ako se logirate sa vašim korisničkim imenom i lozinkom.
Sve obavijesti za članove ćemo stavljati pod taj link te Vas molimo da ako se niste registrirali da to učinite u što skorije vrijeme.

 

Obavijesti za članstvo, Vijesti
petak, 23. travanj 2010 00:00

Hrvatska komora fizioterapeuta je u proteklom razdoblju bila aktivni sudionik dva sastanka održana s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) vezano uz donošenje akata za ugovaranje za predstojeće ugovorno razdoblje od 2010. do 2012. godine.

Postojeći način pregovaranja s predstavnicima HZZO-a je nezadovoljavajući i neprimjeren, jer se odvija na način da nam se iz HZZO-a dostave predloženi akti i zatraži pisano mišljenje na iste u vrlo kratkom roku, obično samo od dva dana. Nakon dostavljenog našeg pisanog mišljenja HZZO nas poziva na sastanak radi pregovaranja o istome. Pregovori se u suštini svode na razgovor gdje djelatnici HZZO-a saslušaju naše stavove i izložene argumente te izvjeste kako nemaju namjere mijenjati akte zbog kojih su Vas pozvali na sastanak, jer se radi o ustaljenoj praksi i „tradiciji“ u Republici Hrvatskoj. 
Više...
Vijesti
srijeda, 21. srpanj 2010 00:00

Hrvatska komora fizioterapeuta aktivno sudjeluje na 18. Međunarodnom Kongresu o medicinskom pravu koji se održava u Zagrebu od 09. do 12. kolovoza 2010. sa predavanjem „Patient's / Client's fundamental rights in physical therapy“.

Više o tome se može saznati na web stranici http://www.2010wcml.com/.

Stranica 11 od 11Prva   Prethodna   2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  Slijedeća   Posljednje   

 

 


Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju prepoznaje Hrvatsku komoru fizioterapeuta kao jedino ovlašteno tijelo za fizikalnu terapiju u Hrvatskoj. 


Svjetska konfederacija za fizikalnu terapiju prepoznaje Hrvatsku komoru fizioterapeuta kao jedino ovlašteno tijelo za fizikalnu terapiju u Hrvatskoj. Zaboravili ste lozinku?