Kongresi KoKoZ-a i medicinskog prava u Rovinju

Hrvatska liječnička komora i Pravni fakultet u Splitu, uz suorganizaciju ostalih komora u zdravstvu, organiziraju 3. Kongres Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ) te 5. Hrvatski kongres medicinskog prava koji će se održati od 1. do 3. travnja 2022. u Rovinju, hotel Eden. Oko 40 domaćih i stranih stručnjaka održat će predavanja iz područja zdravstva i prava nakon kojih su predviđene rasprave.

Uz središnju panel raspravu o reformi zdravstva, na kongresima će se raspravljati i o ostalim aktualnim temama iz zdravstva i medicinskog prava: obveza rada liječnika nakon specijalizacije u kontekstu europskog prava, pravna odgovornost u timskom radu, rad pod nadzorom u epidemiji COVID-19, problem kumulativnog radnog odnosa zdravstvenih djelatnika u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, kumulacija odgovornosti liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika u uvjetima COVID pandemije, upravna ograničenja države vezana uz cijepljenje, zaštita privatnosti i kontrola pristupa elektroničkim zdravstvenim zapisima u zdravstvu.

Uz organizatora Pravni fakultet u Splitu i Hrvatsku liječničku komoru, suorganizatori kongresa su Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska komora fizioterapeuta, Hrvatska komora medicinskih biokemičara, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora primalja, Hrvatska komora zdravstvenih radnika, Hrvatska ljekarnička komora i Hrvatska psihološka komora.

Program kongresa možete pronaći OVDJE

Prijave za Kongres se primaju putem e-mail: kongres@aorta.hr

Broj sudionika na kongresima u Rovinju je ograničen.

Kongresi će biti bodovani sukladno pravilnicima komora u zdravstvu.