Konferencija Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske – Opatija, 14.05. i 15.05.2019.

Na konferenciji koju organizira Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske – UPUZ, od 14. – svibnja 2019. godine u  Amadria Park Hotelu Royal  u Opatiji svoje izlaganje će imati i
predsjednica Hrvatske komore fizioterapeuta, gđa. Mirjana Grubišić, magistra fizioterapije, na temu „Fizikalna terapija u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“. Na konferenciji su već tradicionalno glavni govornici ministar zdravstva te uži suradnici ministra zdravstva, ravnatelj HZZO-a i uži suradnici te ravnatelji bolnica kao i domova zdravlja kao i ostali eminentni stručnjaci u zdravstvu.
Teme ovogodišnje tradicionalne konferencije UPUZ-a su upravo primjene novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je stupio na snagu 1. siječnja 2019. Sukladno istom Zakonu je definirana fizikalna terapija i na primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Mada smo među zadnjim zemljama članicama u EU koja je inkorporirala fizikalnu terapiju kao dio primarne zdravstvene zaštite, ovo je svakako jako dobra vijest za naše pacijente kao i za fizioterapeute. Stoga će nam biti zadovoljstvo predstaviti prikaz fizikalne terapije „jučer-danas-sutra“ kao cost benefit u sustavu primarne zdravstvene zaštite.

Povjerenstvo za edukaciju i trajno usavršavanje HKF-a će bodovati istu Konferenciju.

Program možete preuzeti OVDJE

Više o konferenciji i prijave sudionika možete pronaći OVDJE