Stručno savjetovanje – „Što fizioterapeutima donosi novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti i što još trebamo poduzeti“.

„Udruga privatnih poslodavaca u fizikalnoj terapiji Hrvatske“ i „Hrvatska komora fizioterapeuta“ poziva članove HKF-a na stručni skup dana 13. travnja 2019., s početkom u 15 sati  pod nazivom „Što fizioterapeutima donosi novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti i što još trebamo poduzeti“.

Predavač: Mirjana Grubišić, magistra fizioterapije
Predavač: mr.sc. Ante Klarić dipl. iur.

Vrijeme događanja: 13. travnja 2019. (subota) s početkom u 15 sati

Mjesto događanja: ZAGREB – Cromosov toranj, Ulica Grada Vukovara 271, dvorana Zagreb

Ovaj skup će biti bodovan od Povjerenstva za edukaciju i trajno usavršavanje od HKF-a 

Novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti stupio je na snagu  1. siječnja 2019. godine.  Novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti po prvi puta je definirana  djelatnost fizikalne terapije na primarnoj i na sekundarnoj razini zdravstvene zaštite. Jednako tako djelatnost fizikalne terapije u Domu zdravlja kao zdravstvenoj ustanovi utvrđena je novim zakonskim odredbama kao samostalna djelatnost te sastavni dio primarne zdravstvene zaštite.

Komora kao krovna organizacija fizioterapeuta u RH i Udruga privatnih poslodavaca u fizikalnoj terapiji Hrvatske kao krovna organizacija privatnih fizioterapeuta kroz ovaj skup će svim zainteresiranim članovima HKF-a pokušati neposredno prikazati značaj novodonesenih zakonskih odredbi koje će zasigurno osigurati razvoj i unaprjeđenje organizacijskih oblika obavljanja djelatnosti fizioterapije u RH kao relevantne zdravstvene djelatnosti, odnosno odgovoriti na pitanja što ovako postavljen zakonski sustav znači  za fizioterapeute,  te što bi svi zajedno trebali poduzeti da se tako postavljena načela što integralnije i što brže inkorporiraju u zdravstveni sustav.

Ulaz je besplatan uz obaveznu prijavu do 5. travnja 2019. na e-mail: danijela.plese.hkf@gmail.com

Prijave se zaprimaju po redosljedu prijava do popunjenja slobodnih mjesta. U prijavi navesti ime i prezime člana HKF-a, evidencijski/članski broj, ustanova zaposlenja. Svi prijavljeni će biti obaviješteni putem maila o prihvaćanju prijave do 10. travnja 2019.